О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

№ ………./……….04.2009 год., гр. Варна

                                                                                                         

               Варненският окръжен съд, гражданско отделение, тринадесети състав, в закрито съдебно заседание на тринадесети април две хиляди и девета година в състав:

                     ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: К.И.

                                                          

               сложи за разглеждане гр. дело № 352 по описа на съда за 2009 год., докладвано от съдията и за да се произнесе, съобрази следното:

 

               Производството е по чл. 336 – 340 от ГПК.

               Образувано е по молба с вх. № 5602/17.02.2009 год. по рег. на ВОС, депозирана от М.И.С. ***, с която е поискано поставянето под пълно запрещение на И.Г.С. ***.

               В хода на производството с молба от 10.04.2009 год. год., подадена от пълномощника на ищцата е заявен отказ от предявения иск и е отправено искане за прекратяване на производството по делото, на основание чл. 233 от ГПК, като в молбата е посочено, че ответникът е починал.              

           Отказът от иск е заявен от пълномощник, разполагащ с необходимата представителна власт за разпореждане с предмета на делото и има за последица прекратяване на производството поради десезиране на съда от повдигнатия правен спор.

               На следващо място настъпилата в хода на процеса смърт на ответника е самостоятелно основание за прекратяване на производството, тъй като с оглед характера на производството за поставяне под запрещение, е изключена възможността за заместването му при условията на чл. 227 ГПК.

               Водим от горното, Варненският окръжен съд

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

               ПРЕКРАТЯВА, производството по гр. дело № 352/2009 год. по описа на ВОС.

               Определението подлежи на обжалване с частна жалба пред Варненския апелативен съд в едноседмичен срок от връчване на препис от настоящото определение.

                                                 

                                                                        ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: